Православље

МОЛИТВА ЗА СРЕЋАН БРАК: Ове речи изговорите свако вече пред спавање

Откако је света и века, када год је био у невољи, човек је утеху тражио у Богу. Постоји много молитва од којих су неке за здравље, за срећу, за успех, за храну, а неке су за брак.

Господе који си се настанио међу нама, који си преко апостола Павларекао: Духа не гасите, све испитујте, добра се држите, склањајте се од зла у сваком облику, да се исцели душа ваша и тело. Боже мира, сачувај нас без порока за свету тајну брака, за цео живот наш и за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да се украшавамо врлинама и добрим делима, што је драгоценије и скупље од бисера, злата и сребра. Да се чистога срца обучемо у правду, да останемо у вери, љубави и светињи, са сваким достојанством и честитошћу.

Да живећи целомудрено поштујемо један другог, радујемо се свагда и кроз молитву без престанка захваљујемо Богу мира који је веран своме обећању и изабранима својим. Јер смо на слободу позвани, не само на угађање телу, већ да из љубави служимо један другом.

Да се утеше срца наша, да се сјединимо у љубави и богатству разумевања, у познању тајне Бога и Оца и Господа нашег Исуса Христа, у коме су скривена сва блага премудрости и знања, у свакој побожности и љубави.

Да као синови и кћери дана будемо трезвени, обучени у оклоп вере и љубави, са кацигом наде спасења. Јер, Господ нам није дао духа плашљивости и збуњености, него Духа силе у љубави и свакој чистоти.

Да се Утешитељ, Дух Истине, настани у нама, да се кроз ревност показује искреност у љубави. Јер си Ти, Господе, рекао да ће нас по томе познати да смо ученици Твоји ако будемо имали љубави међу собом. А ми смо слуге Твоје, Господе, синови и кћери слугу Твојих.

Боже наш, опрости нам грехе младости наше и не остављај нас ни убудуће. Буди нам покровитељ и помоћник, целог живота нашег. Подај нам, Боже, љубав нелицемерну, научи нас да истрајемо у добру, да праштамо и волимо. Амин.

Ову молитву треба изговарати свако вече пред спавање и верује се да ћете имати срећан брак.

 

Извор: happytv.tv