Србија

МОРАТЕ ЗНАТИ! Ово је списак земаља у које Срби могу да уђу: Ево шта вам је потребно

Фото: јутјуб

Српски грађани према последњим подацима Министарства спољних послова без обавезног ПЦР теста и карантина или самоизолације, могу да путују у само 21 земљу

Баш као што су у последњих десетак дана то учинили Француска, Шведска, Тунис, а пре њих Грчка иМађарска, границе за српске туристе затворила је и Шпанија и та одлука остаће на снази барем до 31. јула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски грађани према последњим подацима Министарства спољних послова, а мењају се практично из часа у час, без обавезног ПЦР теста и карантина или самоизолације, могу да путују у само 21 земљу.

Ово је списак тих земаља:

– Албанија

– Белорусија

– БиХ

– Египат

– Јамајка (пре путовања, неопходно је пријавити се на следећем сајту: виситјамаица.цом)

– Иран

– Република Конго

– ДР Конго

– Луксембург

– Малдиви (посетиоцима ће на аеродрому бити вршено мерење температуре и општи преглед; уколико се утврде симптоми ковид 19, биће урађен ПЦР тест)

– Мексико

– Оман (приликом слетања се мери телесна температура путника и евентуално се упућују у карантин они путници са симптомима болести)

– Палау (неопходно је приликом уласка попунити формулар о здравственом стању и да буду подвргнути здравственом прегледу; забрањен је улазак за оне држављане Србије који су претходних 14 дана боравили или транзитирали у НР Кини, укључујући Хонг Конг и Макао или су боравили на путничким крузерима који су пристајали у луке земаља које су погођене болешћу ковид 19)

– Пакистан (на аеродрому се контролише температура; за лица која покажу симптоме медицинско особље на аеродрому одлучује да ли ће захтевати тест на корону; у случају позитивног теста, обавезна је мера изолације)

– Сан Марино

– САД (Не могу да уђу лица која су током претходних 14 дана боравили у НР Кини, осим Хонг Конга и Макаоа, Ирану, 26 земаља Шенген зоне, В. Британији и Бразилу. Под боравком се сматра и транзитирање кроз међународну зону. Имајући у виду да савезне државе имају право доношења сопствених прописа, углавном су све државе релаксирале забране уласка тј. обавезе карантина или негативног теста”.

– Танзанија (сви путници се детаљно проверавају по доласку, а, у случају потребе, може се тражити да се уради брзи тест)

– Турска (при уласку у земљу постоји обавезни лекарски преглед и мерење температуре)

– Уједињени Арапски Емирати – улазак у ову земљу се различито третира: Дубаи је отворио границе, док је Абу Даби потпуно затворен

– Украјина (без ограничења, уз услов да српски држављани имају здравствено осигурање на трошкове лечења од вируса ковид 19, с тим да осигуравајућа кућа мора бити регистрована у Украјини)

– Централноафричка република

Иначе ради подсећања, средином јула Савет ЕУ је уклонио Србију и Црну Гору са списка земаља из којих је безбедно доћи у Европску унију и земље Шенгенског простора.

Извор: Блиц/Д.С.