Србија

ОБРАДОВИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Нећемо мирно гледати конституисање лажне Скупштине Србије!

Ја сам дубоко уверен да нећемо мирно гледати рад Уставног суда, који је у потпуности стављен у против уставну фуннкцију, као ни покушај конституисање једне лажне недемократске и ненародне скупштине; и сигуран сам да ће се протести и демонстрације у Србији, као и грађанска непослушност наставити и да ће грађани умети да се изборе за заиста поштене и демократске изборе и за праву Народну скупштину.

Уосталом, тај народни парламјент је формиран овде, на улицама на платоу испред Дома Народне Скупштине и ја сам сигуран да ће он наставити са радом и у будућности док се не будемо изборили за слободне и поштене изборе, рекао је данас, у понедељак 20 јула, испред Уставног суда, лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, одговарајући на питање новинаре Србин.инфо шта ће да ради опозиција окупљења око Савеза за Србију уколико режим покуша да конституише Скупштину Србије на основу резултата неуставних и противзаконитих избора, који су у Србији одржани 21 јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Двери Бошко Обрадовић поднео је данас и Уставном суду предлог за покретање поступка за утврђивање уставности и законитости измена Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима којима је усред изборног процеса промењен начин прикупљања потписа.

Он је подсетио да су пре ванредног стања потписи могли да се скупљају уз помоћ јавних бележника или судских оверивача, а након окончања ванредног стања, у наставку изборног процеса, што је, како је рекао, „незапамћен случај у свим светским демократијама“, потписи су могли да се скупљају и уз помоћ општинских и градских управа.

„То је довољан основ да Уставни суд, уколико постоји, донесе једину могућу пресуду, а то је оцена да су измене два изборна закона антиуставне, да тиме наступа ништавност, односно поништавање комплетног изборног процеса на свим нивоима што отвара простор за поновљене изборе“, рекао је Обрадовић.

Он је прочитао имена 13 судија Уставног суда и рекао да се у њиховим рукама у наредних неколико недеља налази „судбина Републике Србије као државе“.

Обрадовић је оценио да се Србија налази „у једној врсти клиничке смрти, у уставној коми“ и истакао да од тих 13 људи зависи да ли ће се Србија пробудити из те коме или ће они наставити „да буду у функцији извршне власти и даљег уништавања уставности и законитости у Србији“.

Извор: Србин.инфо