Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ако имате корону, ово ће вам изаћи на кожи! ОДМАХ СЕ ЈАВИТЕ ЛЕКАРУ!

Британски научници су апеловали да Национални здравсртвени институт уврсти на листу симптома корона вируса још један уочен, врло чест сегмент, а односи се на кожу

Институт је био мета критика јер је пропустио да дода неке симптоме на листи за ковид-19, након што су се појавили нови подаци о њима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, ради се о осипу на кожи који погађа једну од 11 особа заражених овим вирусом. Лондонски академици вршили су истраживање на 20.000 пацијената и симптоме у виду осипа на кожи званично приписују коронавирусу.

До ове тврдње дошли су прикуплајњем информација ,од 2.021 потврђениних случајева корона вируса, 178 је имало осип по кожи што износи приближно 9%.

“Осип се може појавити у било ком облику и у било којој фази болести, а траје недељам дуже од осталих симптома које прати ковид-19”, истако је др Мари Фелчи који је водио ово истраживање.

Код већине пацијената, осип се јављао много пре било ког другох симптома, зато би ово требало да се уврсти као један од водећих индикатора у дијагностиковању обољења.

Извор: Еспресо.рс/Ало