Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ово је симптом који има већина заражених од короне у Србији! Ово нисте очекивали

Симптоми су бројни, али чини се да је овај један од кључних.

Иако су симптоми корона вируса код многих људи потпуно различити постоји пак, неколико показатеља који су увидели сви оболели који су разговарали за „Телеграф“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је управо слабост, односно малаксалост која је претходнила изненадној грозници која се прва јавља код свих оболелих пацијената са симптомима.

Др Сања Мишетић која је са нама поделила причу о свом дугом опоравку од ковида истакла је да је све почело као и свака друга инфекција коју је раније имала. Једино што је чудно била је температура коју је добила на послу када ју је случајно измерила јер су јој се сушила уста и грло ју је гребало, док је у лицу сва била врела и црвена.

– Тада је била 39,2 па нисам веровала и измерила на другом топломеру где је била 38,7 на шта сам љутито реаговала и рекла да ниједан није добар и треба да се требује нови. Након два дана, одморила сам се, али сам и била физички јако активна. Одједном је почео изненадни кашаљ, сув, звонак који нисам могла да заузставим. Трајао је и по три сата, а једва би стао након инхалације еукалиптусом.

30-годишња Марија из Београда, која је имала благе симптоме инфекције корона вирусом истиче да је једне вечери одједном добила температуру.

– У петак вече сам добила темпратуру. У суботу сам се такође пробудила са температуром која је ишла до 38,3 највише. Попила сам парацетамол и било ми је добро. Није ме толико ломила и онда је брзо падала, па после опет расла до 38 – истакла је додајући да је све то време била изузетно слаба.

43-годишњи И.Б. из Београда открио је упалу плућа управо захваљујући слабости коју је наједном осетио.

– Викенд сам провео у својој викендици са родитељима и децом. Петак купање у базену, а онда смо суботу и недељу због хладнијег времена провели у шетњи. У недељу сам осетио да ме боле глава и очи, али сам мислио да је разлог томе што сам доста времена проводио за компјутером. Тада сам измерио температуру и била је 37,2. У понедељак у току дана сам измерио 37,5 и то је трајало пар сати. Осетио сам мало да ме боле мишићи, али сам мислио да је то због игре са децом у базену – рекао нам је и додао да је наредних дана анализама утврђено да, осим што је позитиван већ увелико има упалу плућа.

Тијана из Чачка која се успешно изборила са ковидом и упалом плућа, истакла је да је све кренуло од изненадне грознице и слабости.

– У вечерњим часовима одједном сам осетила језу, осећај хладноће на рукама, упркос чињеници да је напољу било топло. Потом сам измерила температуру која је била око 37,3, легла сам у кревет јер је и даље постојао субјективни осећај хладноће, кроз 10, 15 минута температура је била 37,8. Осетила сам слабост и малаксалост, која се јавила и следеће ноћи уз повишену температуру. Наредних четири дана сам била афребилна (без повишене температуре), само осећај благе малаксалости, а уз помоћ ПЦР теста сам установила да сам Цовид-19 позитивна – казала је 38-годишња жена у разговору за наш портал.

Извор: телеграф.рс