Србија

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ! Ово је права истина о квалитету вакцине против короне: Прича је бесмислена…

Познати пулмолог укључио се почетком маја у дебату о вакцинама и њиховом квалитету

Код произвођача вакцина постоји жеља да се вирус продужи до бесвести, а ми још не знамо да ли ће нам, поред колективног имунитета, вакцине уопште бити потребне, рекао је почетком маја др Бранимир Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познати пулмолог укључио се почетком маја у дебату о вакцинама и њиховом квалитету, гостијући у емисији Фокус на телевизији Б92.

Он је тада одговорио на питање да ли је упознат да тиме да је Влада САД-а прекинула финансирање СЗО, Центра за превенцију и контролу болести и Гејтс фондацију због наводне преваре са контролом квалитета вакцина. Наведени разлог био је тај да не постоји ниједан документ који би доказао да су вакцине које су произведене у последње 32 године тестиране на квалитет.

– Биће великих импликација због свега тога. Код нас је незапажено прошла вест да је ФБИ пре две године упао усред ноћи и запленио комплетну документацију ЦДЦ-ја (Центра за превенцију и контролу болести). То је уследило након што је један узбуњивач сиганлизирао да су резултати, најблаже речено, модификовани. Трамп је одлучио да у ту борбу уђе као булдожер. Обуставио је све финансирање, али САД су релативно мало новца давале Светској здравственој организацији. СЗО увек има тај проблем што нема довољно новца, због чега се јесу окренуле и највише сада зависе од приватних донатора, углавном америчких милијардера какав је Бил Гејтс, што сматрам да је грешка – рекао је др Несторовић још 1. маја.

Он је додао како је сенатор Кенеди, задужен за ову аферу, казао како су студије квалитета вакцина недовољне, те тражио да се оне понове.

– То ће имати огромне импликације, јер то је практично рат. Трамп ту има лични интерес, јер су скоро сви произвођачи вакцина његови непријатељи. Ако докаже да вакцине нису квалитетне, он ће их финансијски уништити и тако ослабити. Мене све то радује, јер волим да вакцине буду контролисане. Када бих био министар, увозио их би из Русије, јер у Русе имам поверења. Гледајући њихове податке, они имају много мањи проценат нежељених последица него други. Не знам зашто морамо да увозимо све са Запада, и Руси се вакцинишу.

Бил Гејст је врло нападно рекламирао вакцине за корону, рекао је др Несторовић.

– Рекао је нешто што ми је веома засметало. Рекао је: „Знате, сад је пандемија, морамо брзо да избацимо вакцину. Па, не знамо да ли ће бити сигурна, али кад је оваква ситација ти не можеш много да обратиш пажње на квалитет вакцине, може да буде и нежељених ефеката“. Иза тога је био Ђоковић, Новак је реаговао на то када је рекао да не би желео да добије вакцину која је неиспитана, која ће имати нежељена дејства због којих би морао да прекинем каријеру.

Гејтс је, тврди Несторовић, рекао да свака држава сама за себе треба да процени, одлучи, па исплати штету онима који ће имати нежељене последице од вакцине.

– То је била јако ружна изјава. Постоји жеља да се овај вирус продужи до бесвести да би се неко вакцинисао. По мени цела та прича око вакцинације против корона вируса је бесмислена у овом тренутку. Ми не знамо да ли ће бити короне на зиму. Највећи светски ауторитети не верују у ту причу, да ћемо изградити имунитет. Друго, када се вакцина појави, већина људи ће већ имати имунитет. Што би се онда вакцинисали? У неком најоптимистичнијем сценарију .

– Мислим да те који праве вакцину мало хвата паника, јер можда неће имати коме да је продају. Бил Гејтс се запитао шта ако он направи вакцину, а нема короне, пропашће новац. Онда је позвао Трампа, да САД донира новац тим фирмама. Гејтс је власник огромне фармацеутске куће Гилеад фарма. Она је произвела лек против еболе. Радили су студију за лек против короне у Кини. Кинеска Влада је прекинула студију пре две недеље, рекла је да је лек безвредан, а акције Гилеада су пале. Седам дана након тога изашла је студија из Америке у којој се наводи да је лек одличан. Је ли одличан или није? – запитао се др Несторовић почетком маја.

Његово објашњење за целу ситуацију је било – у питању су огромне своте новца, а људи су кварљива роба.

Извор: Телеграф.рс