Србија

ОН ЈЕ СИНОЋ ВИКАО ЋАЛЕ ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ: Ђуфа из Мајданпека познат по насилничкој прошлости, а ево ко му је био отац

Фото: Твитер принтскрин

Један од учесника протеста у Београду испред Скупштине Србије био је и Петар Ђурић, познатији као Ђуфа из Мајданпека.

Он је син покојног сликара Љубише Ђурића из Мајданпека, а његова изјава током синоћњих нереда „Ћале, ово је за тебе“ проширила се друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, он је на демонстрацијама изјавио да све ово ради „за ћалета“ који је преминуо од коронавируса у земунској болници, јер како младић тврди „није било респиратора“.

Тим поводом се огласио и министар здравља Златибор Лончар који је демантовао ове наводе, истичући да је земунска болница од првог момента има више од 75 респиратора, али да се ни у једном тренутку није користило више од 30.

Иначе, Ђуфа има насилничку историју. Наиме, он је познат као насилник из Мајданпека који је с другарима малтретирао професора историје Небојшу Базића у Гимназији „Миле Арсенијевић Бандера“. Ђурић је неко време провео у Америци где је студирао и играо кошарку, али га у Мајданпеку памте као врло проблематичног.

Мајданпечанин Ј. С, момак који памти Ђурића као матуранта, својевремено је за Курир испричао да је Петар увек правио проблеме и да је више изостајао с наставе него што је долазио у школу.

– Пошто су његови родитељи били имућни, Петар је међу првима добио мобилни с камером и стално је изазивао невоље, снимао је свашта и снимке качио на интернет. Док је био у гимназији, био је баш проблематичан, али га је штитила мајка, која је ту предавала ликовно, а самим тим и други професори. Долазио је у школу само да направи неки проблем – прича некадашњи Петров познаник.

Курир је раније писао да је неколико насилника професора историје Небојшу Базића малтретирало, махало му средњим прстом испред лица и углас му говорило: „Скини се, ку*во, хајде д*омфуљо, бре“.

Без обзира на то ко је он, да ли је насилан или не, требало би испитати његове наводе, изнети конкретне доказе да ли је било респиратора, пошто народ очигледно више верује својим суграђанима него министру.

Извор: Курир.рс/Србија јавља