loading...
Србија

ОВА ПРОГНОЗА ЋЕ МНОГЕ РАЗОЧАРАТИ! Ево какво нас време очекује у августу!

Данас ће јутро бити свеже, током дана претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Јутарња температура кретаће се од осам до 14, највиша дневна од 24 до 28 степени. И у Београду свеже јутро, а током дана претежно сунчано и мало топлије. Јутарња температура кретаће се од 11 до 14, највиша дневна око 26 степени.

И наредна два дана се, према речима метеоролога Недељка Тодоровића, очекују сунчана и свежа јутра на подручју целе Србије, док ће максимална дневна температура бити у порасту за неколико степени, и била би у границама од 26 до 30 степени Целзијуса, у Београду око 28.

Већ у четвртак поподне очекују се краткотрајни пљускови, који ће бити предзнак промене времена.

– Промена стиже у ноћи четвртак на петак, када стижу наоблачење, захлађење, киша, пљускови и грмљавина. Овакво време задржаће се током читавог дана у петак – каже Тодоровић за Пинк.

Уједно се очекује и пад температуре од пет до седам степени, па би у Београду у петак максимална дневна температура износила 22 степена Целзијуса.

Свеже време за ово доба године задржаће се и за дане викенда, а максимална дневна температура износиће од 24 до 26 степени.

– Засад нема најава о температурама преко 30 степени, задржаће се умерено топло са температурама између 26 и 30 степени, што је око просека за ово доба године. Очекују се повремене кише и пљускови праћени захлађењем и овакав ритам задржаће се до краја јула месеца, с тим што ће већи део наредне седмице бити претежно сунчано и топло – каже метеоролог.

Говорећи о прогнози за август, каже да није извесно шта нас чека, али да се очекује да наредни месец буде топлији од јула.

– Мислим да би се задржао сличан ритам промена: топли дани са повременим захлађењима и падом температуре на вредности око 25 степени – наводи Тодоровић за Пинк.

Извор: Блиц.рс