Србија

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Вучић најавио велику чистку

Фото: Јутјуб

Време је за чистку!

Александар Вучић је најавио обрачун са напредњацима који су се у кризној ситуацији завукли у мишју рупу! Председник Србије изјавио је да тешки тренуци разбистре ситуацију и да се тада може видети на кога се може рачунати, а на кога не, те најавио да најпре мора да у својој странци реши проблеме и постави храбре људе, који се боре за Србију, а не за свој интерес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је упитан када ће формирати нову владу казао да ће га ова ситуација натерати да пожури.

– Добро сам могао да видим колико се људи, а тако и оних из СНС-а, крије од сопствене сенке у мишју рупу, као и дојучерашње партнере, неке у лошем, неке у добром светлу… Тешки тренуци разбистре ситуацију и видите на кога можете да рачунате. То је мали број истих људи који се увек боре, али у њима јесте снага Србије – нагласио је он.

Вучић је казао да се оних других, који се склањају, паметују, кибицују, нагледао и додао да их има прилично у партији коју води.

– Имаћемо прво наше унутрашње решавање проблема и постављање храбрих, одважних људи који хоће да се боре за истину, правду, за нормалну и пристојну Србију, за разлику од оних који гледају само свој интерес и како да буду министри и функционери када је добро, а сакрију се када је лоше. Ја нећу да се кријем никада, нећу да бежим никада, радим поштено, одговорно и борим се за нашу земљу – истакао је он.

Коментаришући ове изјаве, аналитичар Немања Старовић је за наш лист навео да је од посебне важности Вучићева најава да ће промене унутар СНС-а бити започете пре формирања нове владе „јер ће то засигурно допринети унапређењу кадровских потенцијала највишег органа извршне власти у нашој држави“.

– Управо политичке турбуленције којима сведочимо последњих неколико дана су време када се најбоље показује кога од чланова странке красе енергија, елан и посвећеност политичком раду, а ко је са друге стране склонији томе да се повуче у позадину. Шта год био разлог за пасивност појединих функционера СНС-а, било да се ради само о умору или некаквом засићењу, да не говоримо о потајним договорима са супротстављеним политичким табором, што се никада не сме у потпуности искључити, доследна примена принципа позитивне селекције налаже да ти људи морају одступити са својих положаја – закључио је аналитичар.

Функционер СНС-а Александар Марковић је коментаришући наводе свог лидера истакао да је неоспорна чињеница да се многи страначки функционери сакрију сваки пут када помисле да је СНС у некаквој опасности.

– Председник наше странке је више пута указивао на ту појаву. Кад год је тешко, Вучић остане усамљен на ветрометини и удару разних тајкуна и тајкунских медија. Много је до сада ситуација било у којима се јасно видело ко је спреман да се бори, а ко калкулише и рачуна да ли му је то у интересу. Сад се још јасније види колико је Вучић био у праву када је најављивао подмлађивање и освежавање страначких кадрова. Ако неко неће да брани странку и пут којим Вучић води Србију, коректно је да то каже и да препусти ономе ко хоће и може. То се, наравно, односи и на досадашње коалиционе партнере – истакао је Марковић.

Извор: Ало! / Ј. Ђ.