Србија

ОВО СУ МЕРЕ КОЈЕ ЋЕ ВАЖИТИ ЗА ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА! На снагу ступа од ПЕТКА од 18х! Може се десити и ОВО!

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности поводом разговора о формирању нове Владе Републике Србије, наставка дијалога између Београда и Приштине и планова за сузбијање епидемије Ковид-19

У овом тренутку имамо 120 људи на респираторима. Ситуација је озбиљна, а Београд је у критичној ситуацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од сутра забрањена сва јавна окупљања више од 5 људи у затвореном и отвореном простору. Од петка полицијски час до понедељка – рекао је Вучић и додао:

– Од петка почиње дуги полицијски час, до понедељка. Разуме се, оставићемо простор за власнике кућних љубимаца да излазе.

– Жао ми је што на време нисам ангажовао војску, можда до овакве ситуације у Србији не би ни дошло, закључио је председник.

На питање да ли се забрана окупљања и кретања односи само на Београд или целу Србију и од колико сати се уводи полицијски час, председник је рекао:

– Направили смо много грешака, опустили се превише, мислили да ће бити лакше локом лета и за то смо сви поједниначно криви и то нас сада скупо кошта. Моје средње име се зове Одговорност и нек будем крив за све. За наведене мере обратиће се Кризни штаб и донеће тачне мере, може да се догоди да не буде ,али биће највероватније од 18х до понедељка до 5 ујутру и односиће се на целу Србију.

Извор: Курир.рс