Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НАЈАВИО! Србија купује нове авоне: Ево о чему је реч

Фото: Јутјуб

Када је у питању понашање Приштине током Бриселског дијалога, будући да су наставили кампању за даље признање Косова, Вучић каже да постоје три отворена питања

Мораћемо да ојачамо авијацију и да купимо неке од ловачко-бомбардерских авиона, већ смо покренули неке кораке у том правцу, рекао је председник Александар Вучић током посете касарни у Сремској Митровици. Он је рекао да постоје три отворена питања у вези са понашањем Приштине током Бриселског дијалога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тешко је развијати скупу ловачку авијацију, обновили смо бомбардерски део, имамо 10 „Мигова-29“, ускоро ће оперативно бити 14, модернизоване „Орлове“, супер Г4, међутим, то мора да буде много снажније, рекао је Вучић.

Набављамо генерацију авиона 4 и 4 плус и идемо на модерније, рекао је председник.

Када је у питању понашање Приштине током Бриселског дијалога, будући да су наставили кампању за даље признање Косова, Вучицћ каже да постоје три отворена питања

Прво је да реч и потпис Приштине не значи ништа, ни на потпис за Заједницу српских општина, ни на оно што су обећали Гренелу, рекао је Вучић.

– Под два, како је могуће да нико из међународне заједнице не реагује, да Приштина тражи додатна признавања. Формално ће пред нама нешто да кажу, али суштински им замерити неће – навео је председник.

– Под три, морамо да чувамо мир и стабилност и да не губимо нерве. Ако Приштина буде наставили своју кампању за додатно признавање, ми ћемо наставити кампању за отпризнавање и биће пет пута јача – рекао је Вучић.

Извор: Srbijadanas.com