Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА! Ево шта ће бити са Косовом

Поводом изјаве тзв. косовског премијера Абулаха Хотија да ће Приштина да настави да лобира за чланство у међународним ситуацијама упркос томе да је престанак тога један од услова да се настави дијалог Београда и Приштине, председник каже да су три ствари важне

– Ту су важне три ствари. Под један, реч Албанаца из Приштине не значи ништа, као ни њихов потпис. Под два, оно што је за нас очекивано да нико из међународних организација не регаује. Под три, ми морамо да чувамо мир и стабилност и да смо рационални људи који желе мир и компромис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми ћемо наставити са акцијом повлачења признања и бићемо успешнији, ако их нико од страних актера не спречи у даљем процесу лобирања за присуство у међународним организација – каже Вучић.

– Морамо да показујемо да смо поуздран партнер и да желимо мир и компромис. Сачекаћемо да покушају да се учлане у прву организацију и ако их њихови ментори не умире ми ћемо наставити кампању за повлачење признања тзв. Косава, а бићемо пет пута успешнији – казао је Вучић и додао да се подизањем тензија на југу централне Србије изазива немир у региону.

– Покушаћемо да се боримо за бољи живот свих људи, али ако неко мисли да ће било какаве провокације моћи да прођу, нећете тај филм моћи да гледате. Ми смо се спремили за разговоре о еконимији, а они су дошли са захтевом за ратну одштешту. То им је економија јер немају фабрике и инвестиције па желе од Београда паре – казао је он и додао да дијалог мора да се настави, али ако мисле да то значи потписати независност тзв. Косова не треба ни да зову на преговоре.

– Немци, Турци и Американци брину лепо о свом чеду, све смо сазнали, рекао је Вучић.

Извор: Информер.рс