Свет

ПРЕМИЈЕР УПОЗОРИО! Прича са короном још увек није завршена, најгоре тек долази

На Острву су се надали враћању у нормалу до краја ове године, али су то очито биле само пусте жеље

Британски премијер Борис Џонсон позвао је грађане да остану опрезни због претње корона вирусом са доласком хладнијих годишњих доба, недуго пошто је најавио додатно релаксирање рестриктивних мера и смиривање ситуације до краја ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово није крај приче и морамо да будемо веома опрезни јер предстоје хладнији месеци – рекао је Џонсон новинарима у Шкотској, преноси Ројтерс.

Џонсон је током посете Шкотској нагласио да је криза због корона вируса показала колективну снагу Уједињеног Краљевства.

Да подсетимо, британски премијер ово упозорење изрекао је само неколико дана пошто је најавио ублажавање рекстриктивних мера уведених због пандемије корона вируса, надајући се чак и значајном степену „повратка у нормалност“ до предстојећег Божића.

Међутим, очито да су његове оптимистичке изјаве биле пуцањ у празно, јер је јасно да је коронавирус опхрвао читав свет и да се само захуктава у развоју. Џонсон је вероватно на то упозорен, нарочито због тога што је извесно да ће на јесен и зиму на северној хемисфери, ако којим чудом не буде направљена поптуно безбедна вакцина, корона почети поново да дивља.

Извор: Тањуг