loading...
Србија

ПРЕМИЈЕРКА ЗАБРИНУТА: Овај град је ново жариште короне, драстичан скок оболелих

Фото: Јутјуб

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да последњи подаци од вечерас показују приличан скок броја оболелих од вируса корона у односу на јучерашњи дан и изразила очекивање да ће рестриктивне мере које су данас донете дати резултате и допринети смањењу броја оболелих наредних дана.

„Вечерас поново имамо приличан скок у односу на јуче, неки дан имамо скок, неким данима пад, а нама је потребно да имамо константан пад неколико дана заредом, да би знали да смо на сигурном. Боримо се, шта да радимо, друго… Ово је борба свих нас заједно“, рекла је премијерка за РТС, преноси Танјуг.

Истакла је да је увођење рестриктивнијих мера било неопходно и да се нада да ће за пет до 10 дана оне допринети смањењу броја заражених у Београду, где је каже, најкритичнија ситуација.

После Београда, лоша ситуација је и у Шапцу, додала је.

Брнабић је рекла да би без икакве сумње забрана кретања и полицијски час били најефикаснија мера и да се већ у марту и априлу показало да је за кратко време допринела томе да се смањи број заражених.

„Морамо заједно да покушамо поштујемо мере и да схватимо да је ово борба за сваког појединца, важно је да имамо већу дисциплину и да мерама које ћемо поштовати ограничимо ширење вируса који ће очигледно остати са нама докле год се не нађе вакцина“, рекла је Брнабић.

Навела је да као друштво морамо да се боримо и да се неће презати од тога да се уводе и остале рестриктивне мере.

Каже да је у последње време било приметно да су грађани поштовали мере и носи ли маске у затвореним просторима.

Брнабић је казала да има довољно заштитне опреме и тестова.

Имамо више од 208.000 тестова у залихама, а сутра нам долазе додатне количине, а за пет дана пет нови контигент, истакла је Брнабић .

Рекла је и да је важно да сачувамо привреду и наставимо да радимо и живимо .

Упитана о протестима који се одржавају и вечерас она је казала да је сада најважнија борба са вирусом корона и да око тога мора да постоји солидарност, да би се помогло уједно и здравственим радницима, а да ће бити времена за политичке борбе.

„Нисам срећна што се окупљају јер свако окупљање је и ризик, али докле год носе маске, поштују мере и докле год су протести мирни добро је“, рекла је она.

Извор: sputniknews.com

loading...