Свет

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ КИНЕСКИ ДОКТОР ОД КОРОНЕ: Много нам је помогао за време бомбардовања

ДОК традиционална медицина лечи болести, кинеска медицина лечи људе, говорио је др Чен Бијао. Ни кинеска, ни традиционална медицина њему, нажалост, нису помогле. Скоро три недеље се храбро борио у Земунској болници, али је у понедељак изгубио битку са новим вирусом корона.

Доктор Чен је био власник једне од две кинеске ординације у Београду. Из Шангаја је дошао после бомбардовања кинеске амбасаде током НАТО агресије. Из ината и осећаја да треба да помогне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овде није било доктора из Кине. Разочарани у класичну медицину, многи су дошли код мене. Неке пацијенте сам излечио – испричао је Чен својевремено за „Новости“.

Омалени доктор топлог погледа и широког осмеха лечио је акупунктуром и акупресуром. Захваљујући знању и богатом искуству, непогрешиво је проналазио здравствени проблем. У Ченову ординацију долазили су људи из свих крајева Србије, али и из Црне Горе, Хрватске, Републике Српске, Америке, Канаде… Помогао је многима.

– Доктор Чен и здрав ко дрен, кажете ви Срби. Моји Кинези ме исто фале, али ми реклама не треба. Не стигнем све. Много мојих Кинези дошло да ради у Србији, а ја сам један од два ординације кинеских доктори у Београду – говорио је симпатични доктор Чен. – Из нашу амбасаду говоре Кинези где има лекар на који су они навикли. Пут свиле из Пекинг иде преко доктор Чен.

Кинески доктор био је поносан што је Србија земља са којом његова Кина највише сарађује:

– Срби добри људи са добро срце и њима Кина много помогне да се развију.

Извор: Новости