Србија

ПРОФЕСОР ОТКРИО: Ово је датум краја епидемије корона вируса!

Професор Петар Кочовић постао је апсолутни хит када је презентовао математички модел за праћење пандемије корона вируса на целој планети, као и предвиђање завршетка другог таласа епидемије у Србији.

– Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 дрзава. Користимо Гаусову криву (математички модел се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима – рекао је за “Блиц” Кочовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

SRBIJA- 27. jul 2020 – Covid-19-II talas (CECA)"Kovid je svuda oko nasi ceka pravi cas…"

Posted by Petar Kocovic on Monday, July 27, 2020

Када смо последњи пут анализирали резултате овог стручног тима, предвиђање је било да ће се овај други талас или други пик првог таласа, како вам лепше звучи, бити завршен око 9. септембра. Међутим, чини се да нам више ни математика не иде на руку…

Последње прогнозе професора Кочовића и његовог тима нису толико оптимистичне, већ показују да би овај удар вируса требало да буде готов 21. септембра.

Posted by Petar Kocovic on Monday, July 27, 2020

– Ми смо за Србију користили податке МИнистарства здравља и “Батута”, а за остатак света СЗО (Светска здравствена организација) – објаснио је раније професор Кочовић.

Дакле, ако желите да верујете математици, на смиривање епидемије мораћемо да сачекамо још скоро два месеца.

Извор: Блиц.рс