Србија

ПРОГНОЗА! Тропски дан у Србији, укључен и наранџасти метеоаларм! Ево када нам стиже промена времена!

Температуре до или изнад 35 степени знак су за веома опасну временску ситуацију, нарочито када траје неколико узастопних дана

Тропске врућине и до 36 степени и данас нас очекују, а због високих температура, Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас ће у већини крајева, а на југу, истоку и југоистоку и у петак, бити веома топло са максималном температуром од 34 до 36 степени Целзијуса – наводи се у упозорењу РХМЗ.

Готово половина земље биће у наранџастом метеоаларму: Поморавље, Источна, Југоисточна, Југозападна Србија и Косово и Метохија, док ће остатак земље бити у жутом аларму

Подсетимо, наранџасти метеоаларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу да проузрокују материјалну штету и да буду опасне по људе и животиње.

Како се наводи на сајту РХМЗ, температуре до или изнад 35 степени знак су за веома опасну временску ситуацију, нарочито када траје неколико узастопних дана.

Ово је други дан праћен високим температурама, изнад 35 степени, а слично време најављено је и за сутра.

Последњег радног дана биће претежно сунчано и топло, а на југу и истоку и веома топло. Поред наранџастог метеоаларма који ће бити на снази због високих температура, биће укључен и жути метеоаларм због грмљавинских непогода.

Извор: Телеграф.рс