Србија

РАЗБЕСНЕЛИ СРБЕ! Вучић открио један детаљ са састанка: Када су Албанци споменули ово, најоштрије сам реаговао!

Причало се о несталим особама, расељеним лицима и економији, а председник је рекао „да се плаши да неки нису разумели шта су теме, већ су индиректно говорили о признавању независности Косова“.

– Када су кренули да говоре о ратној одштети, тада сам најоштрије реаговао и спречио сваку даљу расправу о томе. Када је у питању економија, па реците ми, шта они нама имају да понуде?! – открио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић састао се данас у Бриселу са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борелом. Билатералном састанку Вучића и главног ЕУ преговарача у дијалогу Београда и Приштине Борела присуствовао је и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак.

– Разговарали смо о два или три питања која смо договорили на претходна два самита. О несталим особама, о интерно расељеним лицима и економији. Несталих има 1643 или 1644, зависи од евиденције, од тога је 540 Срба и неалбанаца. Ми смо рекли да Србија никад неће да штити било кога и да је важно да свако буде сахрањен. Ми смо спремни заједно са њима да одемо на свако место где они кажу да се налази нечије тело, али то право желимо и ми да имамо. До сада нисмо имали приступа више локација за која тврдимо да се налазе тела. Они су тражили да се отворе архиве државне безбесности, ми смо тражили да се отворе архиве такозване ОВК, а они су на то реаговали као да смо тражили да населимо простор на Меркуру или Венери – рекао је председник Србије.

Извор: Srbijadanas.com