Свет

САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО! Председник је потврдио своји одлуку: Ово се многима неће свидети!

Сједињене Америчке Државе званично су се повукле из Светске здравствене организације (СЗО), потврдио је високи званичник администрације, прекинувши везу с СЗО усред пандемије корона вируса, преноси Си-Ен-Ен

Повлачење САД на снази је од понедељка и поднесено је генералном секретару Уједињених нација, саопштио је званичник у уторак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сенатор Роберт Менендез, објавио је вест на Твитеру уз коментар да није довољно назвати назвати Трампов одговор на пандемију хаотичним.

– Конгрес је примио обавештење да је председник САД званично повукао Сједињене Америчке Државе из Светске здравствене организације усред пандемије. Назвати Трампов одговор на пандемију ковида 19 хаотичним и некохерантним, није довољно. То неће заштитити америчке животе или интересе – то Американце оставља болесним, а Америку саму – написао је демократа Менендез.

Извор који је кратко прокоментарисао писмо које је адресирано на УН рекао је Си-Ен-Ену да је писмо врло кратко, да садржи три реченице и потврдио да ће покренути једногодишње повлачење, али упозорио да не може да потврди да је то коначна верзија.

Доналд Трамп је првобитно најавио намеру о повлачењу из СЗО у мају ове године и конзистентно је оптуживао СЗО да помаже Кини у прикривању порекла вируса.

Извор: Блиц.рс