Србија

САША РАДУЛОВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Избори су пали, понавља се гласање на 2.700 бирачких места (ФОТО)

Управни суд правоснажно треба да усвоји жалбе Доста је било за 2.700 бирачких места, тако да избори на трећини места морају бити поновљени – истакао је лидер ДЈБ и листе Суверенисти Саша Радуловић, након што одлука о жалби ДЈБ није била донета у року од 48 часова.

Радуловић је подсетио да Републичка изборна комисија не може поново да одлучује о овоме, а пропуштен је и рок од 96 сати да се прогласе резултати избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Владимир Гајић подсетио је да је одлука о жалби мора бити донета најкасније у року од 48 часова од пријема жалбе са списима и да та одлука мора бити правоснажна.

– Ако суд усвоји жалбу и пониишти изборну радњу, односно изборе, одговарајућа изборна радња, односно избори поновиће се најкасније за 10 дана – наводи се у ставки 7, члана 97 Закона о изборима.

Подсетимо, покрет Доста је било поднео је више од 2.700 управних тужби за обарање избора на више 2.700 бирачких места, пошто је РИК, како су навели у том Покрету, без икаквог основа већином гласова одбацила њихове приговоре на више од 2.700 бирачких места.

Извор: Директно.рс