Србија

САВЕТНИЦА ПРЕДСЕДНИКА ШОКИРАЛА СРБИЈУ! Ево где је Вучић био протеклих недељу дана и зашто се није појављивао

Саветница председника Србије Сузана Васиљевић изјавила је да је здравствена ситуација у Новом Пазару главни проблем, али да је политичка прича покренула лавину дезинформација из тог града јер су тамо у сукобу три политичке стране.

„Тамо су у сукобу три политичке стране, где један од лидера своју државу назива фашистичком творевином и немани“, рекла је саветница председника Србије за Прву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о ситуацији у Новом Пазару и о томе да се председник Александар Вучић није оглашавао неко време, истакла је да је било потребно време како би се сагледала целокупна ситиуација.

„И председник је видео податке, као и премијерка. Али је требало времена да се анализира чији интереси се преплићу у том граду. То је био добар тест да се види ко и како покушава да дестабилизује земљу“, рекла је Васиљевић.

Она каже да су се политичке игре пребациле у поље здравства и да је грешка што није било брже комуникације.

На питање ко игра политичку игру, она је рекла да су то пре свега Сулејман Угљајин и Муамер Зукорлић.

„Угљанин коиј све време покушава да дестабилизује Србију“, рекла је Васиљевић и додала да грађани Новог Пазара треба да знају да држава стоји иза њих и да ће учинити све да се здравствено стање у том граду побољша.

Она је рекла и да су приликом посете пемијерке и министра здравља Новом Пазару звиждали и леђа окретали симпатизери Угљанина и Зукорлића. Упитана шта је истина у медијским натписима о здравственом стању председнику Србије, она је рекла да је било забавно гледати оне који су се бринули што се није појављивао у медијима, јер су то исти људи који су пре тога бројали секунде колико је био на ТВ-у па су кренуле спекулације.

Најпре су кренуле, како каже, спекулације да је заражен коронавирусом и да се налази на ВМА, а онда када су видели да ВМА није ковид болница, поцеле су друге спекулације.

„Председник Србије, Александар Вучић се налазио тамо где се и увек налази, на релацији Председништво, вила Бокељка, као што знате били смо у Бриселу, а онда је пут за Америку одложен, јер је приштинска страна отказала посету, а онда је отказан и пут за Словенију, ових недељу дана непојављивања председника не значе ништа, Вучић није стигао ни да сумира резултате избора и да покрене преговоре“, казала је Васиљевић.

То време, објашњава она, председник је искористио да мало сабере резултате избора којима није могао раније да се бави.

Извор: Тањуг