Србија

„ШЕСТ ПУТА СУ ГА ВРАЋАЛИ ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА!“ Трагедија браће из Чачка који су преминули од короне у размаку од 10 дана

Рођена браћа Р.Ђ. и С.Ђ. из Чачка, преминули су од последица инфекције корона вируса. За само десет дана, обојица су изгубили битку са вирусом, а њихов отац је хоспитализован у чачанској болници јер је и он заражен Ковидом 19.

Смрт Р. Ђ. (36), који је 1. јула преминуо у чачанској болници након што је примљен у веома тешком стању, поприлично је узбуркала јавност у овом граду. Али, вест да је и његов рођени брат С. Ђ. (26) преминуо у суботу у Београду од последица инфекције корона вирусом, никог више није оставила равнодушним.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шест пута за пет дана Р. Ђ. су враћали из дома здравља. Прва два дана су му говорили да нема симптоме, а онда наредна три дана да нема тестова. Преминуо је после тридесетак сати у болници у коју је примљен после пет дана одлазака у дом здравља. Потврђено је да је био Ковид позитиван. Био је мој друг, мој пријатељ, био је момак кога су сви волели – написао је С.Т. на Фејсбук профилу преминулог Р.Ђ.

С.Ђ. је тегобе добио прошле суботе, дан након што је сахранио брата Р.Ђ. Истог дана је у тешком стању хоспитализован у чачанској болници, а већ сутрадан пребачен на клинику у Београду. Иако је у болници имао сву потребну негу, то, нажалост, није било довољно му лекари спасу живот.

Како сазнајемо, само дан пре сахране Р.Ђ. његов брат С.Ђ. и отац су се тестирали брзим тестом, на наговор послодавца код којег је Радош био запослен, и који је финансирао тест за цео колектив. Али, тада су обојица били негативни.

С. Ђ. је у Чачак дошао крајем јуна из Чикага, где последњих годину дана живи и ради. Наиме, он је дошао како би обишао гроб мајке која је преминула пре шест месеци, јер у тренутку сахране није могао да дође из САД.

Извор: Блиц