loading...
Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ ЛОША! Научници открили! Ево шта нас чека после лета: Нови талас короне…

Британски медији пишу да се Енглеска увелико спрема за нови талас корона вируса након сазнања научника да вирус, како пишу, буја на температури од четири степена

Министрима је речено да се припреме за талас корона вируса који креће на зиму и који ће вероватно довести до новог карантина.

Британски медији пишу да се Енглеска увелико спрема за нови талас корона вируса након сазнања научника да вирус, како пишу, буја на температури од четири степена.

То, у комбинацији са стандардним притиском на здравствени систем који сваке године изазива сезонски грип, значи да нас чека изузетно тешка зима.

– Тренутно добро пролазимо због летњих температура. Врло је важно да будемо потпуно спремни за изазове које ће зима несумњиво донети – наводно је рекао један од чланова владе Енглеске.

Тестирање и праћење контаката до јесени мора да буде доведено до савршенства, кажу они, јер свака грешка може да буде фатална на зиму. Све то ради се како би се некако избегао нови карантин јер би економске последице биле изузетно тешке.

– Да нас чека тешка зима показује случај Мелбурна где је тренутно зима, а морали су да уведу други карантин – кажу званичници.

Ризик од инфекције вирусима зими је већи јер људи више времена проводе унутра, што значајно повећава ризик. Без вакцине, сматрају стручњаци, не постоји шанса да се вирус не врати на зиму.

Извор: Еспресо.рс / Жена.блиц.рс

loading...