Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ ЛОША! Уводи се карантин за 5 милиона људи!

Јучерашња смрт двојице мушкараца, једног у шездесетим годинама и једног од 90 година, повећала је у Викторији, другој по величини држави у Аустралији укупан број умрлих од КОВИД-19 на 106 због чега власти поново уводе карантин за 5 милиона становника у Мелбурну и једном регионалном подручју, саопштио је данас премијер Данијел Ендруз након рекордног дневног раста броја случајева вируса корон.

– Ово су неодрживо велики бројеви нових случајева – рекао је Ендруз на конференцији за новинаре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мелбурн је током претходног дана забелезиио 191 случај заразе, што је највише од почетка епидемије. Дан раније регистровано је 127 нових случајева.

Карантин ступа на снагу од сутра увече и биће на снази шест седмица.

Ендруз је рекао да се у Мелбурну очекује „огромна штета“ због увођења блокаде, али је инсистирао да нема алтернативе и да ће пандемија однети хиљаде живота уколико измакне контроли.. Они простори који су се опрезно отварали мораће поново да пређу на услугу доставе – изјавио је премијер и додао да ће остале фирме које су се отвориле морати да се затворе.

Премијер Ендруз је рекао да се очекује погоршање стопе ширења заразе пре него што ситуација постане боља и нагласио да ће се становници који покушају да напусте блокирану зону суочити са „озбиљним казнама“.

Извор: Ало.рс