Спорт

СКАНДАЛОЗНО! АТП објавио одлуку којом је најстрашније понизио Новака! Ово нико није очекивао!

Деловало је да је само новинарско нагађање, али испоставило се да је „Марка“ све погодила – Асоцијација тениских професионалаца (АТП) усвојила је нови систем бодовања у наставку сезоне, по којем ће сваком тенисеру, уколико оствари слабији резултат на турниру ове године него прошле, остати бодови из 2019. године.

То практично значи да је у трци за „број 1“ Рафаел Надал у предности у односу на Новака Ђоковића јер је Шпанац имао бољи финиш прошле сезоне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, овим саопштењем АТП-а, испоставило се да је шпанска „Марка“ била на добром трагу када је недавно објавила да ће доћи до промена у бодовању, али не процентуалним губитком бодова, него по принципу бољег резултата.

Остатак сезоне би требало да се настави у Вашингтону 14. августа, а потом следе Синсинати, УС Опен у Њујорку, Кицбил, Мадрид, Рим и Ролан Гарос у Паризу.

Промена система бодовања је узгледа само још један у низу напада на најбољег тенисера Србије који очигледно дириговано траје још од “Адрија тур.“

Сад је већ свима јасно да другачије не могу да скину Новака са трона, па су људи који воде АТП одлучили да чак промене правила како би се Шпанац поново вратио на врх.

Извор: Ало.рс