loading...
Свет

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ ИТАЛИЈАНСКИХ НАУЧНИКА: Нова сазнања о корона вирусу у Србији су мрачна

НАКОН појаве новог жаришта вируса корона у италијанској регији Венето, гувернер регије Лука Заија је самоиницијативно покренуо “епидемиолошку истрагу”.

Ковид 19 је у Италију донео привредник који је боравио у Србији, а резултати су показали да вирус из наше земље има једну мутацију коју они не познају, а која је иста код све четири особе које су боравиле у Србији.

На конференцији за медије у центру за Цивилну заштиту у Венецији, Заија је изјавио да је Зоопрофилактичкиинститут потврдио да вирус корона италијанског порекла има мањи заразни набој, а да вирус којим су заражени повратници из Србије има једну мутацију коју они не познају, као и много виши вирални напад.

Резултати анализе упућују на то да је код тих особа вирус “миграциони”, а не аутохтони, да се развијао у другачијој, карактеристичној групи, у иностранству, да има своју, другачију историју, и много је агресивнији. Истраживачи закључују да треба обратити посебну пажњу на вирус корона пореклом из Србије, јер је различит од оног у Италији, и додају да се бар у овом моменту чини да је заразнији.

Ново жариште у Виченци покренуо је привредник који се 25. јуна вратио са службеног пута из Србије. Иако је био заражен, одбио је да одмах буде смештен у болницу. Заија је рекао да је тај мушкарац заразио најмање десет особа, а у карантину је било око стотину људи.

Извор: Новости

loading...