Србија

СПРЕМИТЕ СЕ! Невреме које је направило хаос у региону ускоро стиже у Србију! Ови делови су први на удару!

Велико невреме захватило је Хрватску и БиХ, где је причинило велику штету, а сада се веома брзо приближава Србији где се у поподневним и вечерњим сатима очекују изузетно јаки пљускови.

„Током поподнева у већем делу Србије местимично киша, плјускови и грмлјавина са тенденцијом постепеног интезивирања, па се локално очекује велика количина падавина и појава града“, стоји у последњој најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хитно упозорење РХМЗ

Да би нешто после 13 часова РХМЗ издао и хитно упозорење.

„На подручју Мокре Горе и на територијама општина Нова Варош, Чајетина, Арилје, Косјерић, Крупањ и Коцелјева у наредна два сата јаки плјускови са количином падавина од 20 до 40 мм кише, локално и више, понегде уз појаву града“.

РХМЗ је за данас издао упозорење на јаке пљускове са грмљавином и градом.

„Данас променлјиво облачно и нестабилно са плјусковима, грмлјавином, локалном појавом града и количином падавина већом од 20 мм за кратак временски период. И сутра ће се задржати променлјиво и нестабилно, местимично с плјусковима, грмлјавином и количином падавина већом од 20 мм за кратак временски период, углавном у централним, источним и југоисточним крајевима землје“.

Крагујевац, Краљево, Чачак…

Да је ситуација озбиљна потврђује и Марко Чубрило, професор из Новог Сада који је пре нешто више од месец дана предвидео велике поплаве у појединим деловима наше земље.

Главни удар требало би да буде над средишњим и источним пределима Србије, где, како је истакао Чубрило на свом Фејсбук налогу, „осим јаких грмљавинских пљускова може бити и временских непогода“. А посебно би могли да буду угрожени Крагујевац, Краљево, Чачак, Ужице, Смедерево, Бор….

Према подацима РХМЗ од 12.00 часова најтоплије је у Лесковцу где је измерена температура од 31 степена, док је у Београду само 22.

Извор: Блиц.рс