Спорт Србија

СРАМНИ НАПАДИ НА НОВАКА И СРБИЈУ: „Бомбардовање је патетичан начин да свалите кривицу! Увек глумите жртве!“

Сведоци смо бројних напада на најбољег тенисера света, а Швајцарци су се сад усудили да поред Ђоковића критикују и цео српски народ и нашу историју!

Портал „НЗЗ“ је објавио увредљив и расистички текст о Ђоковићу и Србима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осврнули су се на Ђоковићево путовање у Високо где је посетио пирамиде у друштву Семира Османагића.

Они су истакли да је асоцијација европских археолога објавила да су тврдње Семира превара, те да је Ђоковић наклон езотеризму, веровању у натприродно и одбијању науке!

Напоменули су да је против вакцинисања.

Тврде да Ђоковић није изузетак, те да су овом делу Европе људи подложни теоријама завере и сујеверјима! Истичу да такве тендеције могу да се повежу са историјом региона.

Истиче да су Волтерови текстови о просветљењу (Волтер је уствари псеудоним за француског филозофа и књижевника Франсое Мари Аруе), те да су Османлије доминирале овом регијом до краја 19. века.

Сматра да су рационализам и секуларизам далеко слабије запостављени него на западу, а да Српска православна црква делује у политичке сврхе.

Додаје да у оваквом културном окружењу, метафизичка референца никад не одустаје, чак и кад је спорт у питању.

„Чак и сам Ђоковић сматра да његови успеси имају везе са неземаљским моћима, а да нису само заслужне таленат и вредно тренирање. Његова мајка Дијана је рекла једном приликом да кад је Новак играо против Федерера на Вимблдону 2019. године, да је већина навијача навијала за Швајцараца, док је њеног сина спасио Бог! Ноле се осећао изабраним, носио је крст из Грчке и манастира Хиландара. Да је Ђоковић са запада, вероватно би потапшао себе по леђима и то често, а пошто је из другог дела Европе, он се угледа на божанства! Медији у Србији потпаљују његово размишљање, а његова мајка је представљена псеудо-религиозно као неко ко је породила месију!“ – сматра аутор овог текста, Аделхеид Вулфл.

Вулфл каже да Новак ништа не може да уради по том питању, те истиче пример града Шабца где се Новак појавио на фресци поред Светог Саве.

Преко Ђоковића, народ се може осећати као број један и поред сиромаштва: „Као да тенисер може да поведе свој народ ка новом светлу и небеском краљевства, а тамо мисле да припадају.“

„У Србији постоји мит супериорности који је свуда распрострањен. У Београду сматрају да су још увек најбољи у свему, а сви остали морају да прихвате њихову доминацију!“

Дотакао се потом речи Срђана Ђоковића који је поручио да Федерер треба да чува децу или да оде на скијање:

„Претпоставка да најбољи има право да наређује другима настоји да постоји идеја да никада не можеш да погрешиш и да немаш грешке!“

Осврнуо се и на „Адриа Тоур“, те се присетио да је Срђан оптужио Бугарина Димитрова, да је унео вирус у овај турнир: „Нанео је велику штету Србији и нашој породици“

„Агресивно дефанзивна механика открива да се Срђан често осећа нападнутим, начин живота који је распрострањен широм Србије!“

Истиче како је Новакова породица „олупина“ која га окружује, додаје да су се жртвовали за Новака и да су ставили притисак на малог Нолета, те да Дијана често говори о томе, а да је у Србији та прича примљена.

„У Србији, ова херојска само-виктимизација значи да су друге жртве запостављене, чак иако су доживеже десет пута горе! Тако је и са Ђоковићем. Када је Новак показао новинарима бункер у којем је провео две недеље кад је било НАТО бомбардовање које је ескалирало због рата српских војника и ОВК 1999. године. То има патетичан ефекат зато што је НАТО спречио терор Милошевићевог режима над цивилима, али ретко постоје самокритични гласови због ових догађаја у Србији. Увек глуме жртве!“ – закључио је новинар „НЗЗ-а“, Аделхеид Вулфл.

Извор: Ало.рс