Србија

СРПСКИ ПРОФЕСОР ОТКРИО! Ево када ће доћи крај епидемије короне у Србији!

Према проценама професора Петра Кочовића, други талас корона вируса требало би да буде готов око 9. септембра.

Он је са својим тимом направио математички модел за праћење пандемије короне на целој планети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За разлику од наших епидемиолога, он други удар короне назвао другим таласом, а не другим пиком. И то још у јуну када су бројке новозаражених почеле лагано да се повећавају.

– Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 држава. Користимо Гаусову криву (математички модел се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима – рекао је Кочовић.

SRBIJA – 20. jul 2020 – Covid-19 – II talas (CECA)"Kovid-19 cuci svud aoko nasi ceka pravi cas…"

Posted by Petar Kocovic on Monday, July 20, 2020

Како напомиње, методологија је потпуно домаћа, скоро сваког дана се актуелизују подаци, објављују резултати за све земље са преко 50.000 заражених…

Posted by Petar Kocovic on Monday, July 20, 2020

– Ми смо за Србију користили податке Министарства здравља и „Батута“, а за остатак света СЗО (Светска здравствена организација). Тако смо дошли до закључка да ће први талас који је почео 6. марта бити готов 26. маја. Шта је ту цео трик – Гаусова крива не предвиђа нулу, Гаусова крива за сваку земљу предвиђа „шкарт“, један на милион, јер се користи у индустрији. Један на милион ће бити у оптицају, на седам милиона, седморо људи ће у принципу бити заражено, може бити и 20. Онда се десило да смо се ми приближили бројци, имали смо 18 случајева 29. маја. А онда је одједанпут то све експлодирало – објаснио је раније професор Кочовић.

Дакле, ако је веровати математици и професору Кочовићу, у првој декади септембра бисмо коначно могли да одахнемо!

Извор: Курир.рс