Регион Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Србија, Словенија и Хрватска су у великом проблему: Ево шта се дешава

У Хрватској је, казао је, све поново почело када је вирус импортован из, како тврди, БиХ И Србије, а касније су, каже, кренула И породична окупљања

Директор Хрватског завода за јавно здравље (ХЗЈЗ) Крунослав Цапак рекао је данас да је у свим земљама Европе, које су попустиле зашитне мере, дошло до повећања броја заражених.

Цапак је гостујући на хрватском Јавном сервису рекао да су Словенија, Србија И БиХ дебело у црвеном И да је проблем, како је казао, настао јер Словенци не могу да контролишу ко им долази из Хрватске, а ко је из БиХ и Србије пропутовао кроз Хрватску што је утицало на ширење заразе у тој земљи.

У Хрватској је, казао је, све поново почело када је вирус импортован из, како тврди, БиХ И Србије, а касније су, каже, кренула И породична окупљања.

Имамо два венчања на којима је велики број оболелих, рекао је Цапак И додао да је Штаб цивилне заштите прописао мере о понашању на таквим догађајима.

Те мере, додао је, нису поштоване, а када се најаве рестрикције то никада не заврши добро, већ се стварају револти.

Чим смо рекли да ћемо смањити број гостију на свадбама, добио сам стотине мејлова љутитих млади И организатора тих догађаја са протестима, казао је Цапак.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг