Регион Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Србија, Словенија и Хрватска су у великом проблему: Ево шта се дешава

У Хрватској је, казао је, све поново почело када је вирус импортован из, како тврди, БиХ И Србије, а касније су, каже, кренула И породична окупљања

Директор Хрватског завода за јавно здравље (ХЗЈЗ) Крунослав Цапак рекао је данас да је у свим земљама Европе, које су попустиле зашитне мере, дошло до повећања броја заражених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цапак је гостујући на хрватском Јавном сервису рекао да су Словенија, Србија И БиХ дебело у црвеном И да је проблем, како је казао, настао јер Словенци не могу да контролишу ко им долази из Хрватске, а ко је из БиХ и Србије пропутовао кроз Хрватску што је утицало на ширење заразе у тој земљи.

У Хрватској је, казао је, све поново почело када је вирус импортован из, како тврди, БиХ И Србије, а касније су, каже, кренула И породична окупљања.

Имамо два венчања на којима је велики број оболелих, рекао је Цапак И додао да је Штаб цивилне заштите прописао мере о понашању на таквим догађајима.

Те мере, додао је, нису поштоване, а када се најаве рестрикције то никада не заврши добро, већ се стварају револти.

Чим смо рекли да ћемо смањити број гостију на свадбама, добио сам стотине мејлова љутитих млади И организатора тих догађаја са протестима, казао је Цапак.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг