Србија

СУПРУГ ПРЕМИНУЛЕ ТРУДНИЦЕ: Мени помоћи нема, очајан сам! У једном дану остао без супруге и детета

Саша П, супруг преминуле породиље Александре (27) је у телефонском разговору за Курир рекао да још није свестан трагедије која га је задесила и да не може да прежали смрт супруге и бебе.

– Очајан сам. Нисмо имали деце и ово би нам било прво – рекао је он за Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Људи му нуде помоћ са свих страна, али, како каже, за њега помоћи нема:

– Сви пријатељи и колеге, од Ниша до Београда, ангажовали су се да ми помогну, али мени помоћи нема – рекао је он и додао да још увек није свестан несреће која га је задесила.

Подсећамо, трудница А.П. (27) из дољевачког села Орљане, која је у тешком стању прикључена на респиратор на одељењу интензивне неге Клинике за гинекологију у Клиничком центру Ниш због сумње на коронавирус, породила се јуче, а новорођени син је одмах после порођаја, нажалост, преминуо. Јутрос, у 8:55, и мајка је, такође, изгубила битку за живот.

Доктор Јанковић: Њено стање се од пријема погоршавало

Директор Клинике за анестезију и реанимацију проф.др Радмило Јанковић каже да је породиља последњих недељу дана била у интензивној нези где су она и беба биле на 24-часовном мониторингу, праћена од стране акушера и интезивиста. Након хитног царског реза, беба је нажалост преминула, а стање мајке је и пре самог порођаја било критично, сем погоршања гасне размене, болест је добила и системски карактер, рекао је др Јанковић

Извор: Курир.рс/М.В.