Србија

ТАЧНО У 16 ЧАСОВА! Ево шта очекује председника Вучића!

Европска комисија је најавила да ће данас у Бриселу бити одржан други састанак на високом политичком нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине коме коме посредује ЕУ и то са почетком у 16 часова.

Састанак би требало да се заврши до 20 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Физичком састанку председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Авдулаха Хотија домаћини ће бити Високи представник за спољне послове и безбедност ЕУ Жосеп Борел и специјални представник за дијалог Београда и Приштине и друга питања на Западном Балкану, Мирослав Лајчак – наводе у Бриселу.

Предвиђено је да се дијалог одвија у уобичајеном формату, где ће се делегације Приштине и Београда прво билатерално састати са посредницима ЕУ, након чега ће уследити и трилатерални састанак.

Пре почетка разговора у 16 часова видео поруком ће се обратити шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борел, а закључке дискусије ће у име ЕУ, такође снимљеном видео поруком, пренети специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак.

У ЕУ наводе да због мера заштите од ковида-19 медијима неће бити дозвољен приступ згради Европске службе за спољне послове где ће се одвијати састанак.

Извор: Тањуг