Србија

ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРИО СРБИЈУ! Пик короне смо прошли, а ево шта се може променити за један дан!

Фото: Јутјуб

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се према епидемиолошким подацима из највећих градова у Србији, може рећи да смо прошли други пик епидемије вируса корона и да почиње благи пад, али да ситуација може да се промени у једном дану ако се не спроводе све мере заштите

Тиодоровић је за ТВ Пинк рекао да је тренутна епидемиолошка ситуација у Нишу смирујућа и да постоји утисак благог пада и да се смањује број прегледа у КЦ Ниш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорио је да се на подручју Врања и даље појављује значајан број оболелих, али и да се тамо очекујемо благи пад наредних дана.

– Тамо је проблем што велики број пацијената има теже пнеумоније, што захтева значајно веће ангажовање него у другим деловима здравственог система – рекао је Тиодоровић.

Каже да забрињавања повећан број оболелих од вируса корона на подручју Бујановца и Прешева и да се они збрињавају у болници у Врању, а најтежи пацијенти у КЦ Ниш.

– Верујем да су то мања искакања и да можемо да држимо ситуацију под контролом – казао је Тиодоровић.

Како је рекао, очекује се да у најкраћем року Бујановачка бања почне са радом као ковид болница и да прими прве пацијенте.

Упитан када се може очекивати пад броја новооболелих и смиривање ситуације на подручју Србије, Тиодоровоћ је казао да сви треба још мало да издржимо и да будемо дисциплиновани у поштовању мера јер је, каже, здравствени систем пренапрегнут.

– Морамо издржати још мало ако желимо да се ово што пре заврши, а пад ће се осетити за 15 до месец дана – навео је Тиодоровић.

Извор: Информер.рс/ Тањуг