Србија

ТУГА! Наша чувена певачица ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУЛА У 51. ГОДИНИ: Сви су ОБОЖАВАЛИ да слушају њен АНЂЕОСКИ ГЛАС!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Велики ударац за традиционалну музику!

Снежана Спасић, извођач традиционалне музике, рођена је у Пироту. Од 1989. године живи у Нишу. После десетогодишњег искуства члана и солисте Академског хора Универзитета у Нишу, самостално започиње истраживање и певање традиционалних песама са балканских простора.Поред интересовања за духовну и световну музику, наступала је и са џез и поп саставима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У току вишегодишњег истраживања и певања дошла је до свог аутентичног музичког израза који се разликује од традиционалног схватања народне музике.

Са Академским хором Универзитета у Нишу имала је запажене наступе у земљи и иностранству. Издвајају се наступи на фестивалима у Грчкој (Триполи, Спарта, Кефелонија, Кардица, Касандра, Делфи, Превеза, Крф, Халкидики), на Кипру (Лимасол, Никозија), у Немачкој (Бохум), у Шпанији, Холандији.

Као извођач традиционалне музике наступала је на телевизији и на многим фестивалима, од којих су значајни: Међународни фестивал фолклорних ансамбла “Скопље 94” (као вокални солиста АКУД-а “ОРО” – специјална награда), такмичење фолклорних ансамбала у Смедереву (1994, прва награда за извођење изворних песама), Београдско пролеће (1995), Царевчеви дани (1996, 1997), ЛЕМЕК (1993, 1994), БЕМУС (1997), Нишка јесен (2000, награда стручног жирија за интерпретацију, најбоља романса фестивала).

Одржава већи број солистичких концерата традиционалне музике: Београд (Галерија САНУ, 1996), Апатин (Културни центар, 1998), Ниш (НИМУС, 2000), Пирот (Дом културе, 2000), Прокупље (Дом културе, 2001).

Извор: Информер