Србија

УДАРНА ВЕСТ! Кризни штаб донео нове мере! Ево шта грађани треба да знају

Кризни штаб је на седници у Палати Србије донео одлуку о пооштравању епидемиолошких мера против коронавируса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка Србије Ана Брнабић је након седнице Кризног штаба изјавила да ће и даље свака локална самоуправа посебно донисити мере и да ће фокус бити на оним местима где је ситуација ванредна и нестабилна.

– Разговарали смо о томе да ли као кризни штаб треба да се вратимо у март и април, да ли да се водимо за целу Србију или само Београд. Данас смо одлучивали само за град Београд – рекла је Брнабић.

За град Београд донете су мере:

* Потпуна забрана организованог јавног окупљања више од 10 људи и у затвореним и у отвореним просторима

* Ограничава се број људи у затвореном простору – сваки објекат ће морати да има јасно истакнут број особа који се у једном тренутку може наћи у објекту – на једну особу 4 метра квадрата

* Ограничава се радно време затворених објеката од 21 до 6 часова ујутру од сутра па надаље. Што се тиче отворених простора и башти остаје забрана рада од 23 часа.

Каже да је најкритичнија ситуација у Београду и да нема капацитета да се прими још људи на болничко лечење. Премијерка се осврнула и на протесте који се дешавају већ две вечери у Београду

– Осетићемо последице ових поротеста. Ризик је да се људи заразе. Надамо се само да ће мера обавезних маски ипак да заштити људе – рекла је и истакла да је већи број грађана поштовао мере.

– Протести су порука нашим здарвственим радницима да нас је брига за муке и проблеме које они имају – рекла је премијерка.

Извор: Информер.рс