Србија

УДАРНА ВЕСТ! Ускоро нове мере за целу Србију! ОДЛУКА ВЛАДЕ ДАНАС ИЛИ СУТРА!

Због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи размишља се о увођењу нових мера, а одлуку о томе Влада Србије ће, након консултација са Кризним штабом за борбу против короне, донети данас или сутра.

То је јуче најавила премијерка Србије Ана Брнабић на прес конференцији Кризног штаба, који се од јуче поново редовно обраћа јавности у 15 часова, као што је било у јеку епидемије корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обавезне маске и на отвореном и забрана организованих окупљања

Премијерка је јуче истакла да ће Кризном штабу предложити обавезно ношење маски на територији целе земље, како у затвореном тако и на отвореном простору, а све у циљу спречавања ширења корона вируса.

– Нисам још то предложила Кризном штабу, о томе ћу разговарати са струком – рекла је она на јучерашњој конференцији за новинаре.

Друга ствар коју ће предложити је забрана организованих окупљања, макар у наредне две недеље у свим локалним самоуправама.

– У оваквим временима нису нам потребне прославе, рођендани, да не кажем најмање протести – казала је Брнабићева.

Како је најавила, или данас поподне или сутра ујутру биће сазван Кризни штаб.

Премијерка је објаснила да се мере доносе у односу на то шта је најбоље за грађане и здравствени систем.

– Не мислим да је добро да се доносе рестриктивне мере из марта и априла, зато што мислим да је јако важно да усвојимо навике за даљу борбу против ковида. Важно је да научимо да је ово појединачна борба свих нас – рекла је Брнабићева.

Подсећамо, Кризни штаб за заштиту здравља становништва Србије од заразне болести ЦОВИД-19 од понедељка се поново свакодневно обраћа нацији.

Извор: Курир.рс/Блиц