Русија

УДАРНА ВЕСТ! Вакцине против короне су спремне!

Прва руска вакцина против вируса корона је спремна, изјавио је први заменик министра одбране Русије Руслан Цаликов.

Он је рекао да је рад руских војних виролога на прављењу вакцине завршен и да је друга група добровољаца, који су учествовали у клиничким тестирањима вакцине, напустила болницу након што су им урађене контролне анализе.

„Наши стручњаци и научници из Националног истраживачког центра већ су урадили коначне процене резултата тестирања. У тренутку отпуштања (из болнице) сви добровољци, без изузетка, стекли су имунитет на вирус корону и осећали су се добро. Дакле, прва руска вакцина против вируса корона је спремна“, рекао је Цаликов за лист „Аргументи и факти“.

Он је појаснио да руски војни виролози, заједно са водећим научним организацијама у земљи, активно раде на прављењу вакцина против опасних болести, што је био одлучујући разлог да војници-добровољци пристану да учествују у тестирању вакцине.

Раније је шефица Центра за клиничка проучавања лекова са Универзитета „Сеченов“ Елена Смоларчук саопштила да су сви добровољци, на којима је тестирана вакцина на Универзитету „Сеченов“, стекли имунитет.

Колико дуго ће вакцинисане особе поседовати имунитет на вирус корону, сада је тешко рећи, додала је Смоларчук.

 

Извор: rs.sputniknews.com