Србија

УДАРНО! Још један град у Србији прогласио ванредну ситацију! Ове мере су на снази

На седници Градског штаба за ванредне сиутације у Лозници данас је донета одлука о проглашењу ванредне ситуације због ширења епидемије вируса корона, објављено је на сајту Лознице.

Како се наводи, одлука је донета на основу једногласног предлога колегијума начелника одељења и руководства Опште болнице Лозница упућеног команданту Штаба и градоначелнику Лознице Видоју Петровићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предлог колегијума Опште болнице дат је у циљу ефикаснијег ангажовања снага и субјеката система ради спречавања и сузбијања ширења заразне болести.

Како је рекао командант Штаба Видоје Петровић, осим обавезног ношења маски и социјалне дистанце Закључак о предлогу за увођење ванредне ситуације прописује и репресивније мере.

Неке од њих су забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, обавезно ношење маски у свим затвореним просторима, забрана организовања свечаности, спортских и забавних манифестација.

Затим, радно време угоститељских објеката ограничено је на период од 7 до 20 часова, а у тим објектима не могу за једним столом седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједницком домацинству, уз обавезни размак од два метра између столова.

Забрањено је коришћење затворених базена, спа и велнес центара, док ће салони лепоте, фитенс центри и теретане радити уз спровођење мера заштите.

Извор: Курир.рс/Тањуг