Србија

УДАРНО! Туга: Преминула још једна легенда српског фудбала!

Божидар Миленковић је био једно од великих имена чувеног ОФК Београда, а преминуо је у 66. години.

Миленковић је током 11 година у првом тиму ОФК Београда одиграо 271 утакмицу (постигао 16 голова) у прволигашкој и друголигашкој конкуренцији, а само једном је замењен на утакмици са сплитским Хајдуском кад је задобио тежи потрес мозга. Још је невероватнији податак да никада није седео на клупи за резервне играче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је 6. марта 1954. у Власотинцу. Прве лекције о фудбалу научио је у локалној Власини, а од 1973. до 19745. играо је за Дубочицу из Лесковца. У лето 1975. долази у ОФК Београд.

За први тим дебитовао је 17. августа исте године у мечу са Слободом из Тузле и био стрелац једног гола. На Карабурми остаје до 1986. када се отиснуо преко Атлантског океана у Канаду, где је три године касније, уз повремен повратке у ОФК завршио каријеру.

Ofkovci želimo da vas obavestimo da nas je napustila još jedna legenda, bivši igrač, trener, klupski operativac, prosto…

Posted by Klub prijatelja OFK Beograda on Saturday, July 25, 2020

Без „романтике“ није могао. Остао је у клубу, као тренер, директор стадиона, шеф стручног штаба и генерални секретар.

Могао је да игра на више позиција, али је најзапаженији био у улози либера. Био је смирен, хладнокрван, технички и тактички одлично обучен, лако је проналазио решења, те је због тога дуго био и капитен тима.

Подсетимо, раније ове године је преминуо Илија Петковић, а четири године раније и Слободан Сантрач, легенде ОФК Београда.

Извор: Блиц.рс