Србија

УВЕДЕНЕ НОВЕ МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ! Огласио се министар Лончар: ОВО ЈЕ НАЈНОВИЈА ОДЛУКА!

Од понедељка у спортској дворани у Арени биће отворена привремена ковид болница која ће имати 500 болничких кревета и све услове за пријем оболелих од коронавируса, а од уторка Ортопедска клиника на Бањици биће враћена у ковид систем и биће поново ковид болница, најавио је министар здравља Златибор Лончар.

Златибор Лончар је новинарима после састанка са директорима ковид болница у Србији рекао да су имали анализу и да је током ноћи више од 130 пацијента задржано на болничком лечењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То значи да се ради о озбиљној клиничкој слици и да су морали да остану на болничком лечењу. Сваког дана више од 100 пацијената примимо на болничко лечење и треба обезбедити капацитете за то“, рекао је Лончар.

Током викенда, до понедељка, највећи терет што се пријема тиче поднеће Земунска болница и њој ће пацијенти моћи да се јављају данас од 14 сати.

Како је рекао Лончар, та болница имаће ковид пријемни тријажни центар.

Министар је додао и да ће следећа болница која ће прећи у ковид систем бити болница у Пожаревцу.

Такође је рекао да треба направити нову реорганизацију и прерасподелити људе да би систем функционисао.

Апеловао је на грађане да се придржавају свих мера, да буду одговорни према себи и својим најближима, јер је то једини начин да заједно успешно пребродимо епидемију.

Извор: РТС/Тањуг