Србија

УВЕДЕНЕ СУ НОВЕ МЕРЕ: Ево шта је све од сада ЗАБРАЊЕНО

Скоро да не прође дан, а да се не донесу неке нове мере у циљу сузбијања корона вируса, било на локалном или државном нивоу.

Последња од њих, недавно је стигла од стране Лучке капетаније Београд, наравно, након састанака, консултација и препорука здравствених радника. А њоме се, између осталог, забрањују журке и све друге прославе на бродовима, чамцима и сплавовима, односно свим врстама плутајућих објеката!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обавештавају се бродарства, заповедници бродова, старешине пловила, предузећа речног саобраћаја и водопривреде, надлежни органи и организације, привезишта за чамце и наутички клубови, власници чамаца, остали учесници у пловидби као и сва заинтересована лица на територији Републике Србије да су дужни да се придржавају свих мера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести Цовид-19 и заштите од те болести.

Примењивати мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба РС.

Поред тога, забрањује се организовање журки, прослава и слично на бродовима, чамцима и плутајућим објектима, дозвољена је пловидба чамцем при чему треба водити рачуна да буде обезбеђена раздаљина између лица на чамцу од два метра“.

Сваки прекршај одредаба овог саопштења бродарству сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и казниће се у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама“, стоји, између осталог, у саопштењу од јула ове године.

Извор: Блиц

Ознаке