Србија

УЖАС! Јако невреме и град потпуно опустошили овај део Србије: Ево ко је најгоре прошао

Обилне падавине нису поштеделе ни саму Тополу, па је на више места дошло до изливања кишне канализације и плављења улица

Олујно невреме праћено градом и јаком кишом погодило је јуче у поподневним сатима општину Топола. Град који је местимично падао са кишом причинио је штету на засадима воћа и ратарским културама у селу Винча, засеок Трмчак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Невреме је било катастрофа, јака обилна киша, ветар, град, али нисмо могли напоље све док се олујни облак није повукао. Оштетило ми је винову лозу по мојој процени око 70 одсто, али тек ће се видети за пар дана колике су последице невремена – каже Дејан Симић из Винче.

Велика количина падавина за кратак временски период оштетила је локални пут у Доњој Трешњевици. Самохрани отац Миле Ђокић са својим синовима од јутрос покушава да санира последице невремена, али како каже са новим падавинама проблем ће поново бити исти.

– Већ два месеца иста мука, свака обилнија киша однесе камен, поток који је у близини наше куће исплива на пут и од воде не може ни пешице да се прође до нас. Ја и деца цело јутро покушавамо да вратимо камен и да санирамо колико је то могуће али чим крене јака киша знамо шта нас чека, поново ће бујица воде однети све – прича Миле.

Обилне падавине нису поштеделе ни град па је на више места дошло до изливања кишне канализације и плављења улица.

Извор: РИНА