Регион Србија

УЖАС! Заражена цела српска породица у Грчкој! У болницу смештено и троје деце! Ево шта се дешава!

Они су у понедељак примљени у Универзитетску болницу у Јањини, граду у северозападној Грчкој, у специјално кодвид одељење.

Њихово троје малолетне деце која имају благе симптоме смештени су на педијатријску клинику Универзитетске болнице, преноси грчки сајт Скаи.гр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је Завод за јавно здравље у овој земљи пријавио нова 24 случаја. Четири од њих идентификована су након тестирања на граничним прелазима.

Недавно је група туриста из Србије морала да напусти грчко острво Евију чији становници нису желели њихово присуство из страха од вируса корона. Група од њих 85 враћена је у Србију након што је утврђено да је један путник позитиван на корона вирус. Према неким информацијама, грађани Евије, односно пензионери из тог места, извршили су највећи притисак да се наши туристи врате у Србију, јер се боје вируса корона.

Подсетимо, грчке власти су, због повећаног броја новозаражених корона вирусом, почетком јула донеле одлуку да не пуштају српске туристе на једином отвореном друмском прелазу Кулата – Промахонас (бугарско-грчка граница), а обустављени су и авио летови из Београда.

Према последњим информацијама, грчке границе за српске туристе остају затворене барем до 1. августа, када би се радило ново „скенирање“ епидемиолошке ситуације.

Извор: Блиц.рс