Србија

УЖАСАН ПРИЗОР У ЛОЗНИЦИ: Мештани дошли до викендица за одмор, а тамо ШОК (ВИДЕО)

Њихови вајати, мини векендице и помоћне зградице биле су порушена као да је деловао најразорнији експлозив или да их је „закачио“ цунами.

Лозничани Горан Пантић, Дуле Милановић, Анђелко Гавриловић, Милан Петровић и Славко Васиљевић, који година имају импровизоване куће за одмор, крај Дрине, у Јелаву, на месту селина Бара, које су поставили уз сагласност власника, пре три дана суочили су се са ужасном сценом – њихови вајати, мини векендице и помоћне зградице биле су порушена као да је деловао најразорнији експлозив или да их је „закачио“ цунами.
Убрзо су сазнали да иза тога стоји мештанин Јелава, који је у процедури доказивања да је, у међувремену, наводно постао власник имовине. У току је судски измену њега и човека који је петорици Лозничана дао сагласност за коришчћење земљишта и никад је и ничим није повукао.
– Човек који, сада, доказује да је у питању његова земља узео је правду у своје руке, дубоко је закорачио у самовлашће, све је порушио, како се види, као да је и извршни судски орган и овлашћени рушитељ – причају нам ови људи. – Учинио нам је велику штету, јер је, поред задња, страдала велика количина ваљање риболовачке опреме, бела техника, плинске боце,намештај… Ни у сну нисмо могли да верујемо шта ће да нас задеси.
Озбиљни смо људи, да нам је донео и показо било какво решење о исељењу не бисмо ни часа часили да све уклонимо, али цивилизовано. Овако је учинио нешто што је крајње непримерено и правду ћемо да тражимо код надлежних државних органа и институција.

Лозничани кажу да су овај део крај Дрине сами уредили, да је постао најпосећенији део приобаља за мештане Јелава, Страже и Лешнице, али и из Лознице. Све је било „под конац“.Урађено је и мини игралиште за малишане, које је (не)доказани газда преорао.Због рушилашлчог похода, огорчени су и многи мештани поменутих села, јер су за њих ови „викендаши“ били најбољи и најодговорнији и прерма селу и према мештанима и према лепотама реке и њеног приобаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Погледајте видео:

Извор: Новости/Србија јавља