loading...
Регион Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Црна Гора донела нову одлуку! Ево како ће Срби моћи да уђу у земљу!

Црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је да због сложене епидемиолошке ситуације у Србији пооштри услове за улазак у Црну Гору из Србије особама који долазе некомерцијалним и повременим ваздушним саобраћајем (тзв. генерална авијација), саопштено је из Владе Црне Горе.

“Приликом уласка у Црну Гору, путници и посада ваздухоплова морају да поседују негативан резултат ПЦР теста на САРС-ЦоВ-2 не старији од 72 сата, издат од регистроване лабораторије, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе”, наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

У саопштењу које су пренеле подгоричке “Вијести” додаје се да путници и посада, ако бораве у Црној Гори, морају да поседују и резервацију у хотелском смештају.

“Оператор ваздухоплова мора да 48 сати пре планираног доласка да поднесе оператору аеродрома на који планира слетање захтев за одобрење лета који, поред редовних информација, мора садржати име и презиме путника и посаде, ако борави у Црној Гори”, пише у саопштењу Владе Црне Горе.

Оператор аеродрома задржава право да одобри или не одобри лет, наводи се у одлуци НКТ.

Извор: Курир.рс/Тањуг

loading...