Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Ево где грађани Србије могу да путују! Отворена су нам врата само за ове земље…

Фото: јутјуб

Због повећања броја заражених коронавирусом Србија на листи непожељних земаља

Након што су амбасадори чланица ЕУ донели одлуку да Србију скину са листе безбедних земаља, грађани наше земље без ПЦР теста и обавезног карантина могу да путују само у 13 земаља света, потврдио је за Курир министар спољних послова Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову одлуку предложила је Немачка, а усвојена је као препорука тако да ће свака држава, чланица ЕУ, сама моћи да одлучи да ли ће наше грађане примити у своју земљу и под којим условима. Од 27 земаља ЕУ, наши држављани сада једино могу слободно и без рестрикција да путују у Бугарску, Француску, Луксембург, Шпанију и Шведску, док у региону могу обићи БиХ и Албанију.

Ситуација је за сада оваква, али то се стално ажурира. За Грчку је и даље неизвесно. Зато саветујем нашим туристима да не крећу на пут док не провере да ли се у жељењу земљу може ући без ограничења – каже за Курир Ивица Дачић, министар спољњих послова.

Одлука ЕУ ће важити најмање две недеље, пошто ће се о могућности поновног отварања граница разговарати за 14 дана.

Без ограничења: – БиХ – Албанија – Бугарска – Луксембург – САД – Турска – Француска – Шпанија – Мексико – Украјина – Шведска – Јерменија – УАЕ (Дубаи)

ПЦР тест и/или карантин: – Словенија – Северна Македонија – Италија – Хрватска – Мађарска – Русија – Белорусија – Конго

Затворене границе: – Црна Гора – Грчка – Румунија – Аустрија – Швајцарска – Кина – Белгија – Немачка – Холандија – Канада – Бразил – Израел – Аустралија – Јапан – Мароко

Насумична тестирања: – Тунис – Египат (без визе)

Извор: Курир.рс/Милица Вујовић