Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Од данас ново радно време свих објеката: Ево шта треба да знате!

Потпуно је забрањено јавно окупљање више од 10 људи и у затвореним просторијама, као и на отвореном

Нове мере у борби против вируса корона ступају на снагу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од тих мера у Београду јесте да сви објекти затвореног типа до даљег неће радити од девет увече до шест сати ујутру.

То значи да ће практично све продавнице, тржни центри, али и теретане, као и кафићи и ресторани који су затвореног типа радити скраћено. Што се тиче отворених простора и башти, они ће и даље радити до 23 сата, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Такође, биће потпуно забрањено јавно окупљање више од 10 људи и у затвореним просторијама, као и на отвореном, рекла је премијерка.

Ипак, потребно је истаћи да се присуство на једном месту мора организовати по формули на једну особу четири квадратна метра, те ће сваки угоститељски објекат и продавница морати да има јасно истакнуто колико може људи да борави у том простору. Практично, иако је ограничење 10 особа, постоје и рецимо продавнице које су мање, па да би мере дистанце биле испоштоване, негде ће број људи бити ограничен и на мање од 10.

Како је Брнабић додала, мере ће бити орочене, па чим се створе услови, биће повучене.

-Све остале локалне самоуправе ће саме доносити мере. Ми у Београду немамо капацитете да сместимо људе. Оно што се дешавало синоћ и прексиноћ у граду ми ћемо сигурно скупо платити. До тада ћемо се надати да ће мере које смо донели пре неколико дана, а то је коришћење маски, дати резултате у наредном периоду- истакла је она.

Извор: Srbijadanas.com