Србија

ВЕЛИКИ ГУБИТАК ЗА СРБИЈУ! Преминуо Звонимир Ђорђевић!

Доктор Звонимир Ђорђевић, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста гастрохепатоентерологије, преминуо је ноћас у Нишу

Доктор Звонимир Ђорђевић, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста гастрохепатоентерологије, преминуо је ноћас у Нишу од последица вируса корона, преноси Окрадио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чувени врањски лекар, који је дуго био и на челу врањске болнице, рођен је 21. септембра 1954. године у селу Доње Жапско код Врања.

Медицински факултет завршио у Нишу 1980. године, специјализацију из интерне медицине 1994. а субспецијализацију из гастроентерохепатологије 2000. године.

Био је први субспецијалиста из те области у врањској болници и први на нишком Медицинском факултету.

Најпре је, пуне четири године, радио у Хитној помоћи где је био и начелник, а онда је радио као шеф Одсека гастоентерохепатологије Интерног одељења Болнице у Врању од формирања.

Предавач специјализантима
Десет година био је предавач специјализантима на Медицинском факултету у Нишу.

Чест предавач на трибинама Српском лекарског друштва и конгресима гастроентерохепатолога и хирурга. Само у Врању годишње је држао по десетак предавања.

Учествовао је готово на свим светским и европским конгресима гастроентерохепатолога. Објавио 2007. ендоскопски атлас: “Ендоскопија проксималног сегмента гастроинтестиналног тракта”.

Изузетан дијагностичар, стрпљив са пацијентима
Књига је изазвала велику пажњу у читавој Европи, с обзиром да ништа слично у то време није било објављено. Оставио је дубок траг у развоју медицине овог краја, познат као изузетан дијагностичар, стрпљив са пацијентима, за које је увек имао топлу реч.

Кажу да је увек знао да се нашали са својим пацијентима и најозбиљније ситуације сведе на прихватљиве. Пријатељи и колеге памтиће га као некога ко је несебично помагао људима и увек био уз своје пријатеље када је тешко.

За собом је оставио супругу, сина, ћерку и унука за кога је био изузетно везан. Време и место сахране др Звонимира Ђорђевића биће накнадно саопштени.

Подсетимо, Саша Сеферовић, главни анестетичар на Клиници за анестезију и интензивну терапију преминуо је 15. јула од последица заразе корона вирусом, после 10 дана на респиратору.

Извор: Телеграф.рс