Свет

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ! Угледни лекари продавали тек рођену децу Кинезима?

Руски лекари се сумњиче да су умешани у трговину бебама

Руски истражни комитет захтева од суда у Москви да изда налог за привођење четворо угледних лекара који се сумњиче да су умешани у трговину беба сурогат мајки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тражи се одређивање притвора за четворо лекара којима се на терет ставља трговина децом. Они се сумњиче да су као организована група немаром, довели до смрти или тешких повреда жртава – јавља РИА Новости.

Лекари су доведени у везу са случајем проналаска пет беба у једном стану у Москви крајем јуна. Полиција је у стану пронашла децу старости од неколико дана до шест месеци.

У стану су биле и две Кинескиње, а пронађена су и документа на руском и кинеском језику о вантелесној оплодњи и уговоре о сурогат мајчинству.

Како преносе медији, осумњичена је лекарка Л. П. која већ више од 30 година радио као гинеколог-акушер у породилишту у Москви. Истрага се води и против Ј. И. која ради на клиници за вантелесну оплодњу, Т. А. ембриолога у клиници „Неxт Генератион“ и В. Ц. за коју се верује да је радила и као кардиолог, али ова информација није још потврђена.

Извор:Телеграф.рс