Србија

ВОЗАЧИ ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ево колику казну ћете платитити за непрописно паркирање!

Казне за непрописно паркирање су у распону од 5.000 до 25.000 динара, изјавио је данас градски секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац.

Он је навео да казне зависе од тога где је возило затечено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најдрастичније казне од 25.000 динара су када је возило паркирано на пешачком прелазу, жутој траци, зелној површини и трамвајским шинама.

Најблаже казне од 5.000 динара су за ситуације ако је возило паркирано на тротоарима, где се не омета много кретање пешака или у споредним улицама.

Дивац је објаснио да ће за возило које буде фотографисано, обавештење добити власник који у року од осам дана може доставити податке комуналној милицији ко је управљао возилом и у том случају ће лице које је управљало добити прекршајни налог.

Захваљујући географском лоцирању улица, наш систем када фотографише возило препознаје да ли је оно регуларно паркирано или не. Уколико није, препознаје да ли је паркирано на пешачком прелазу, жутој траци, зеленој површини или трамвајским шинама. Такође, камера препознаје да ли у возилу које је непрописно паркирано има возача – каже Дивац.

Неће бити казни када су упаљена четири мигавца и возач је у возилу, а у супротном биће санкција, рекао је Дивац у емисији Београдска хроника на РТС.

Извор: Тањуг